Sa Coma: de beste bestemming voor je op Mallorca? + vakantiegids (2024)

Table of Contents

Stranden

Sa Coma: de beste bestemming voor je op Mallorca? + vakantiegids (1)

Hoe is het strand in Sa Coma? Er is één groot strand dat ideaal is voor gezinnen met jonge kinderen, met heerlijk wit zand en winkels en plaatsen om iets te eten of te drinken in de buurt. Als je op ontdekkingstocht wilt gaan en meer avontuurlijk wilt zijn, kunt je misschien beter tussen Cala Millor en Sa Coma gaan kijken, waar over het algemeen minder mensen zijn en een meer besloten omgeving. Aan de andere kant van het resort vindt je ook het strand van S’illot. Het verschilt niet veel van het grote hoofdstrand, maar het heeft meer een Spaanse en meer traditionele uitstraling met minder hotels en meer lokale bars en restaurants.

Hotels

Sa Coma heeft een aantal uitstekende hotels, en de meeste daarvan zijn van Protur en Hipotels. Na vele hotels in dit gebied bezocht te hebben, kan ik het Protur Biomar Gran hotel aanraden voor een luxueus, ontspannen verblijf en het Hipotel Mediteranneo voor een adults-only vakantie aan het strand. U kunt prijzen en andere aanbiedingen voor Sa Coma vinden op Booking.com. Op deze pagina vindt je de volledige selectie van tophotels in Mallorca die ik bezocht heb.

Hoe kom ik naar Sa Coma?

Sa Coma: de beste bestemming voor je op Mallorca? + vakantiegids (2)

Er is een bus van het vliegveld naar Sa Coma zonder dat u eerst in Palma moet overstappen. Maar je kunt ook een pendelbus nemen, wat voor dezelfde prijs een betere optie is. U bent verzekerd van een zitplaats in de shuttle, de shuttle wacht op je als uw vliegtuig vertraging heeft en zet je af bij de receptie van het hotel in plaats van bij een willekeurige bushalte. je moet de pendeldienst echter vooraf online reserveren, aangezien er geen mogelijkheid is om dit op de luchthaven te doen.

Ook als je met 4 personen reist, is een taxi een goede optie. Maar ik raad je ook aan deze vooraf te boeken om lange wachttijden, hogere prijzen dan normaal, en kinderzitjes te vermijden.

Voor meer informatie over taxi’s, pendeldiensten en bussen naar Sa Coma, kijkt u hier. U kunt daar ook vinden waar ik de shuttles en taxi’s boek voor de luchthaven van Mallorca.

Nachtleven

Sa coma heeft geen echte nachtclubs of nachtleven, maar Cala Millor is niet ver als je hiernaar op zoek bent, en je kunt hier gemakkelijk heen lopen of een snelle taxi nemen. In Cala Millor vindt je vele clubs en late-night bars en live optredens. Sa Coma zelf is een meer familiaal resort dat ’s nachts een rustige en ontspannen sfeer uitademt.

Als je niet zeker weet of Sa Coma de juiste vakantiebestemming voor je is, kijk dan naar mijn waar te verblijven in Mallorca gids.

Restaurants en bars

Sa Coma heeft een uitstekend aanbod van restaurants, maar het zijn er niet veel, en je moet misschien een beetje over het resort zoeken om te vinden wat je zoekt, want ze zijn nogal verspreid. De prijzen van het eten zijn redelijk in dit gebied in vergelijking met sommige andere resorts in Mallorca waar ik ben geweest. Dat komt misschien omdat veel restaurants op een willekeurige plaats liggen en niet direct aan zee. Als je wat meer variatie wilt, zijn er meer restaurants in het naburige S’illot.

Sa Coma: de beste bestemming voor je op Mallorca? + vakantiegids (3)

Winkelen

Er is niet veel van een winkelstraat of winkelcentrum in Sa Coma. Als je echter wat wilt rondneuzen, kunt je misschien beter in Cala Millor gaan kijken, waar meer winkels zijn. Ook is er de plaatselijke markt in Porto Cristo, en ’s avonds zijn er markten in de hele badplaats Sa Coma.


Dingen te doen in de buurt van Sa Coma

Er worden in Sa Coma tal van boottochten aangeboden om de omgeving te verkennen. Een van deze brengt je ook naar de markt van Porto Cristo op zondag, en hier kunt je de Cuevas del Drach bezoeken, een indrukwekkende grot en een van de grootste ondergrondse meren ter wereld. Als je echter een excursie naar Sa Coma maakt, let dan op of er iets over de “parelfabriek” wordt vermeld. Hier verkopen ze de beroemde nepparels van Mallorca. Dit zijn zeer goed geproduceerde namaakparels, maar nog steeds nep, en de verkooptactiek kan nogal hard zijn.

Ik raad je aan om hier te kijken voor mijn complete lijst van dingen om te zien en te doen in Mallorca.

Sa Coma: de beste bestemming voor je op Mallorca? + vakantiegids (2024)

FAQs

Waar kun je het beste zitten op Mallorca? ›

Houd je van authentieke Spaanse dorpjes en wandelen, dan ben je in het westen en noordwesten van Mallorca helemaal op je plek. Word je super blij van brede, lange stranden dan moet je juist weer in de baai van Alcudia zijn, in het noorden van het eiland.

Welk deel van Mallorca is Sa Coma? ›

Sa Coma is een stad aan de oostkust van het eiland Mallorca, Spanje. Het ligt dicht bij de steden Cala Millor en Cala Bona in de gemeente Sant Llorenç des Cardassar. In het zuiden fuseert het met het kleine stadje S'illot.

Is Sa Coma leuk op Mallorca? ›

Sa Coma is ideaal voor een ontspannen strandvakantie . De belangrijkste attractie hier is het witte zandstrand en het heldere kristalheldere water van Playa de Sa Coma, erkend als een strand met Blauwe Vlag.

Hoe is het strand in Sa Coma, Mallorca? ›

Het noorden en zuiden hebben de grootste zandstranden, terwijl de oostkust gevuld is met mooie kleine baaien met beschutte turquoise zee. De westkust staat bekend om zijn ruige bergachtige kustlijn, klifranden domineren het landschap, wat betekent dat er slechts een paar kleine stranden zijn om te bezoeken.

Wat is mooiste gebied Mallorca? ›

Mallorca's mooiste: Playa de Palma

Het bekendste en beroemdste strand op het eiland is Playa de Palma. Het hoort absoluut bij de mooiste plekken op Mallorca. Een prachtig, langgerekt strand waar je met het zand tussen je tenen geniet van de zon en zee. Playa de Palma heeft ook een bruisende boulevard.

Hoeveel dagen heb je nodig voor Mallorca? ›

Mallorca in 5 dagen is best een haalbare reis. Je zult je tijd echter goed moeten indelen om het meeste uit je bezoek aan het eiland te halen. Mallorca staat synoniem voor stranden, ontspanning en zomer.

Is er een promenade in Sa Coma? ›

Een andere attractie is de prachtige boulevard van het resort, die parallel aan het strand loopt en Sa Coma en S'Illot met elkaar verbindt.

Is SA Coma duur? ›

Aan de oostkust van Mallorca is Sa Coma een topbestemming voor een luxe vakantie met een Blauwe Vlag-strand en gemakkelijke dagtochten. Er is een ruime keuze aan luxe hotels in Sa Coma, allemaal met paleisachtige zwembaden, met palmen omzoomde tuinen en tal van activiteiten.

Is de coma stil? ›

Sa Coma is een comfortabel en gezinsvriendelijk vakantiegebied, modern en vol geweldige faciliteiten om alle leeftijden te vermaken. Over het geheel genomen is Sa Coma een rustiger gebied in de zin dat hier niet het grote of wilde nachtleven is.

Waarom gaat iedereen naar Mallorca? ›

Mallorca is mega fotogeniek! Niet alleen de prachtige stranden verdienen een plekje in jouw galerij, maar ook de pittoreske bergdorpjes, zoals Valldemossa en Deià. Dit Spaanse eiland is super divers! Zo beschikt Mallorca niet alleen over prachtige stranden, maar ook over een adembenemende natuur.

Is het in Mallorca duur? ›

Goede prijzen

Mallorca is niet al te duur. Het prijsniveau ligt ongeveer hetzelfde als in Nederland, al dan niet goedkoper. Net als in de rest van Europa, betaal je op Mallorca met de euro. Je hoeft dus niet moeilijk te doen met (terug)rekenen of incalculeren hoe duur iets ongeveer gaat zijn.

Is Calas de Mallorca leuk? ›

Calas de Mallorca ligt aan drie baaien en is een perfecte vakantiebestemming voor gezinnen. Er zijn hier niet alleen stranden met alle voorzieningen die je maar nodig hebt, maar ook verborgen, maagdelijke baaien, vrijetijdsbesteding voor iedereen en pure, ongerepte natuur. Voor verveling is dus geen plaats!

Is er siesta in Mallorca? ›

Winkels zijn gewoonlijk geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur en gesloten op zondag. Sommige winkels houden een siësta tussen 13.00 en 17.00 uur.

Welk eiland ligt naast Mallorca? ›

Mallorca ligt in de Middellandse Zee en is onderdeel van de eilandengroep de Balearen. Ook Ibiza, Menorca en Formentera horen bij deze eilandengroep.

Welke kant van Mallorca is het zonnigst? ›

Het zuidoosten van Mallorca krijgt de meeste zonuren. Hier worden vaak de hoogste temperaturen bereikt. In het zuidoosten ligt o.a. de populaire badplaats Cala d'Or. Overigens scheelt het vaak maar een enkele graad met de rest van het eiland.

Waar zitten de Nederlanders op Mallorca? ›

El Arenal Mallorca

Uitgaansgebied El Arenal is er daar een van en zeer geliefd onder Nederlandse jongeren. De talloze clubs, discotheken, kroegen en feestcafés die je hier vindt, zijn verdeeld over het Engelse, Nederlandse en Duitse gedeelte van dit voormalige vissersdorpje.

Wat is het luxe gedeelte van Mallorca? ›

De westkust van Mallorca wordt gekenmerkt door luxe havens, zoals Port d'Andratx en Port de Sóller, en biedt een vakantie in exclusieve sfeer.

Waar wonen de rijken op Mallorca? ›

Son Vida wordt beschouwd als een van de meest luxueuze urbanisaties in de westelijke regio van Palma de Mallorca, vaak aangeduid als de "Beverly Hills van Mallorca", en het is de thuisbasis van de meest opmerkelijke en glamoureuze eigendommen van het hele eilandmet prijzen die variëren van € 3 miljoen tot € 65 miljoen.

References

Top Articles
305.275 Schutzkontakt-Zuleitung 3m ws - UNI ELEKTRO Online-Shop
NJDEP| Fish & Wildlife | Fishing and Hunting License and Permit Information
FPL tips and team of the week: Eze, Fernandes and Mateta should shine this week
Retail Space For Rent Craigslist
Bi State Schedule
Ketchum Who's Gotta Catch Em All Crossword Clue
Hoy Kilnoski Obituaries
Old Bahama Bay Quad Folding Wagon
How to cancel subscriptions on your iPhone through the Settings app
Lkq Pull-A-Part
D Drive Not Showing Up—10 Ways To Fix It
Terry Gebhardt Obituary
Unveiling The Voice Behind Maui: The Actor Behind The Demigod
Welcome WK Kellogg Investors
Joe Jonas Lpsg
Hillsborough County Florida Recorder Of Deeds
Gt7 Roadster Shop Rampage Engine Swap
20 of the Funniest Obituaries That Will Have You Dying Laughing
Wat is 7x7? De gouden regel voor uw PowerPoint-presentatie
Bobibanking Retail
Choke Pony Dating App
Rogers Breece Obituaries
Sandra Sancc
Loceryl NAIL LACQUER
Arthritis Weather Index
Craigslist Goats For Sale By Owner Near Me
Huffington Post Horoscope Libra
Decree Of Spite Poe
Jeff Danker Net Worth
Shaws Star shines bright selling for 16,000gns at the Red Ladies and Weaned Calf sale.
Best 43-inch TVs in 2024: Tested and rated
Squeezequeens
Jasper Jones County Trade
OC IDEAS TO DRAW [80+ IDEAS!] ✍🏼 | Spin the Wheel - Random Picker
Craigsliststcloud
JetBlue, Spirit end $3.8 billion merger agreement after losing antitrust suit
Wolf Of Wallstreet 123 Movies
Megan Montaner Feet
Quarante ans après avoir arrêté, puis changé le temps
Dfw Rainfall Last 72 Hours
$200K In Rupees
Busted Newspaper Mugshot
Ctbids Reno
https://www.hulu.com/series/amish-haunting-96e9c592-7006-47d6-bb8f-265e9ef174ec
Did You Hear About Worksheet Answers Page 211
Sam's Club Gas Price Hilliard
Kens5 Great Day Sa
U Arizona Phonebook
Loss Payee And Lienholder Addresses And Contact Information Updated Daily Free List Gm Financial Lea
Deml Ford Used Cars
Sound Of Freedom Showtimes Near Wellborne Cinema
Dollar General Penny List July 18 2023
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated:

Views: 6153

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.